Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Livsberättargrupper – samtala om livet

Bild på en livsberättargrupp som samtalar
Är du ålderspensionär och vill träffa andra för att samtala om livet? Du är då varmt välkommen att delta i någon av våra livsberättargrupper.

Tillsammans skapar vi hopp, sammanhang och mening

En samtalsgrupp består av runt sex deltagare och leds av utbildade gruppledare från Stockholms Stadsmission. Vi ses tillsammans en gång i veckan under en period av tio veckor. Att delta i en livsberättargrupp är kostnadsfritt. 

Livet – värt att dela

I livsberättargruppen kan du i ett tryggt sammanhang dela med dig av dina egna minnen tankar och känslor med fokus på livsfrågor. Vi träffas och diskuterar varje gång utifrån ett tema. I samtalen tar vi dessutom hjälp av avslappning och foton för att öppna upp för tankar och känslor.

Under de sista träffarna blickar vi framåt och använder oss av problembaserad metod för att ställa upp mål för hur du vill  fortsätta din livsberättelse.  

Vill du veta mer om livsberättargrupper och projektet som ledde fram till grupperna? jonna.arb [at] stadsmissionen.se (Kontakta vår ansvariga Jonna Arb.)

Fullbokade grupper

För tillfället är alla Livsberättargrupper fullbokade. Det har varit ett stort intresse att delta i en Livsberättargrupp efter pandemin, och vi startar löpande nya grupper.
Vill du vara med i en livsberättargrupp? Anmäl ditt intresse här, så hör vi av oss.

Du kan även delta i samtalsgrupper enligt TALAOMLIVET-metoden. Dessa är öppna för alla, oavsett ålder, och fokuserar på existentiella frågor. Vad är det egentligen att vara människa? Du som anmäler ditt intresse via länken ovan fyller i om du är intresserad av att delta i en Livsberättargrupp, Existentiell samtalsgrupp eller både och.

Jonna Arb
Verksamhetsutvecklare existentiell hälsa
jonna.arb [at] stadsmissionen.se

Berättelser från livet

Mötesplats för reflektion