Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Livsberättargrupper – samtal om livsfrågor

Bild på en livsberättargrupp som samtalar
Är du över 61 år och vill träffa andra äldre i en samtalsgrupp för att prata om livet? Du är då varmt välkommen att delta i någon av våra livsberättargrupper.

Tillsammans skapar vi hopp, sammanhang och mening

Varje samtalsgrupp består av sex till åtta deltagare och leds alltid av utbildade gruppledare från Stockholms Stadsmission. Vi ses tillsammans en gång i veckan under en period av tio veckor. Att delta i en livsberättargrupp är kostnadsfritt. 

Höstens kurser:

Fem livsberättargrupper har startat under hösten. 

Vi startar nya grupper varje termin. Du kan redan nu anmäl intresse till:

jonna.arb@stadsmissionen.se eller 08-68 42 3315.

Dela tankar och känslor i trygg miljö 

I livsberättargruppen kan du i ett tryggt sammanhang dela med dig av dina egna minnen tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Vi träffas och diskuterar varje gång utifrån ett tema. I samtalen tar vi dessutom hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar och känslor.

Livet – värt att dela

Projektet hade en slutkonferens den 9 maj. Under temat Synliggör och motverka äldres ensamhet delades bland annat erfarenheter från projektet, senaste rönen kring ensamhet och resultatet från den forskningsstudie som gjorts under projektet. Z-salen var fullsatt och förutom Ulla Peterson, forskare, Barbro Westerholm, riksdagspolitiker och projektledaren med samarbetspartners deltog även Irma Schultz, sångerska och skådespelarna Gunilla Röör och Åke Lundqvist som läste upp livsberättelser. Hedersgäst var Dagny Carlsson 107-årig influencer.

Forskningsresultatet visade bland annat att 97 procent av deltagarna skull rekommendera en vän att delta. Resultatet visade också att 60 procent hade fortsatt att träffats efter gruppavslut. Färre hade symptom på ångest och kände sig mindre ensamma efter att ha deltagit och de kände även större tilltro till framtiden. Hela studien och en skrift som delades ut på konferensen kan man ta del av på www.sverigesstadsmissioner.se

Lyssna på föredrag i höst

Under hösten kommer det i St Paul finnas möjlighet att lyssna på tre föredrag med tema Livsberättelser. Så här ser programmet ut. Från kl 15 finns fika, kl 16-17 föreläsning. Fri entré.

Tisdag 12/11
Porträtt av ensamheten - Jenny Svenberg Bunell
Jenny arbetar på Aftonbladet, fick stora journalistpriset 2018
och har nu gjort en dokumentärfilm med animerade inslag om
ensamhet.

Måndag 2/12
Fortsatta band - om sorg och livslånga band med de vi förlorat -
Anna Whitaker
Anna är docent i socialt arbete på Ersta Sköndals Bräcke högskola.
Hon pratar om förlust och sorg och de band till dem vi
förlorat som aldrig försvinner och dess betydelse för oss.

Anmälan till: