Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Livsberättargrupper – samtal om livsfrågor

Bild på en livsberättargrupp som samtalar
Är du över 61 år och vill träffa andra äldre i en samtalsgrupp för att prata om livet? Du är då varmt välkommen att delta i någon av våra livsberättargrupper.

Tillsammans skapar vi hopp, sammanhang och mening

Varje samtalsgrupp består av sex till åtta deltagare och leds alltid av utbildade gruppledare från Stockholms Stadsmission. Vi ses tillsammans en gång i veckan under en period av tio veckor. Att delta i en livsberättargrupp är kostnadsfritt. 

Dela tankar och känslor i trygg miljö 

I livsberättargruppen kan du i ett tryggt sammanhang öppna upp och dela med dig av dina egna minnen tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Vi träffas och diskuterar varje gång utifrån ett tema. I samtalen tar vi dessutom hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar och känslor.

Livet – värt att dela

Projektet hade en slutkonferens den 9 maj. Under temat Synliggör och motverka äldres ensamhet delades bland annat erfarenheter från projektet, senaste rönen kring ensamhet och resultatet från den forskningsstudie som gjorts under projektet. Z-salen var fullsatt och förutom Ulla Peterson, forskare, Barbro Westerholm, riksdagspolitiker och projektledaren med samarbetspartners deltog även Irma Schultz, sångerska och skådespelarna Gunilla Röör och Åke Lundqvist som läste upp livsberättelser. Hedersgäst var Dagny Carlsson 107-årig influencer.

Forskningsresultatet visade bland annat att 97 procent av deltagarna skull rekommendera en vän att delta. Resultatet visade också att 60 procent hade fortsatt att träffats efter gruppavslut. Färre hade symptom på ångest och kände sig mindre ensamma efter att ha deltagit och de kände även större tilltro till framtiden. Hela studien och en skrift som delades ut på konferensen kan man ta del av på www.sverigesstadsmissioner.se

Nya Livsberättargrupper startar till hösten i St Paul. Anmäl dig redan nu till:

Marie-Louise Söderberg
Projektledare