Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Livsberättargrupper – samtala om livet

Bild på en livsberättargrupp som samtalar
Är du ålderspensionär och vill träffa andra för att samtala om livet? Du är då varmt välkommen att delta i någon av våra livsberättargrupper.

Tillsammans skapar vi hopp, sammanhang och mening

En samtalsgrupp består av sex till åtta deltagare och leds av utbildade gruppledare från Stockholms Stadsmission. Vi ses tillsammans en gång i veckan under en period av tio veckor. Att delta i en livsberättargrupp är kostnadsfritt. 

Vårens grupper

Nya livsberättargrupper startar och har startat under våren. Platser finns kvar onsdagar klockan 13-15.30 med start 17 mars.

Du kan anmäla intresse till:

marie-louise.soderberg@stadsmissionen.se eller 0724-02 55 61.

Livet – värt att dela

I livsberättargruppen kan du i ett tryggt sammanhang dela med dig av dina egna minnen tankar och känslor med fokus på livsfrågor. Vi träffas och diskuterar varje gång utifrån ett tema. I samtalen tar vi dessutom hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar och känslor.

Lyssna på föredrag i vår

Under våren kommer det i St Paul finnas möjlighet att lyssna på föredrag under temat "Det gäller livet!". Så här ser programmet ut. Från kl 15 finns fika, klockan 15.30-17 föreläsning. Fri entré.

Måndag 6/4 Överraskning.

Måndag 27/4 Möt Ann Lagerström
Fil. mag i praktisk kunskap med inriktning på existentiella samtal. Utbildar, handleder och håller i olika former av samtal med utgångspunkt i existentiell livsfilosofi och psykologi. Föreläser om existentiella frågor och existentiell samtalsmetodik. Handleder ledare och existentiella coacher. Skriver böcker och journalistik.
 

Anmälan till:

Marie-Louise Söderberg
Utvecklingsledare
Anmäl ditt intresse till livsberättargrupper
Marie-Louise Söderberg, utvecklingsledare

Stort intresse för samtalsgrupper

Under de senaste åren har fler än hundra äldre deltagit i Stockholms Stadsmissions livsberättargrupper och nu finns det grupper enligt samma modell i flera städer.
Mer om livsberättargrupper

Berättelser från livet

"Jag har fått perspektiv"

Einar har levt ett liv med svåra förluster och problem med hälsan. Efter att ha deltagit i en livsberättargrupp och delat med sig av sitt liv och sina upplevelser med andra känner han att han mår bättre och äntligen, vid 77 års ålder, inte längre är lika kritisk till sig själv.
Samtal fick Einar att må bättre

"Det är fint att prata om sitt liv med andra"

Britta är en av flera som pratat om sina tankar och känslor i en livsberättargrupp. Samtal med andra är ett sätt att motverka ensamhet och förebygga ohälsa. – Det är fint att dela sitt liv med andra och höra att man inte är ensam om att ha kämpat, säger hon.
Läs mer om Britta

”Det viktigaste av allt – att inte ge upp”

Per-Arne blev sjukpensionär efter en stroke som 55-åring och hamnade i hemlöshet. I två år åkte han Ålandsfärjan för att få tak över huvudet. Idag har han en bostad och drömmer om en utlandsresa.
Läs Per-Arnes berättelse

Mötesplats för reflektion

St Paul - en mötesplats för alla

I St Pauls lokaler finns någonting för alla. Du finner en dagverksamhet med flertalet aktiviteter och stödinsatser. På tisdagskvällar har vi middagsgemenskap med efterföljande kultur- eller samtalsevenemang.
Mer om St Paul