Delar av världsartisten Marie Fredrikssons privata garderob auktioneras ut

Marie Fredriksson
För att stötta människor i utsatthet och hylla Marie Fredrikssons unika stil auktioneras nu delar av hennes privata garderob ut genom ett initiativ från Marie Fredrikssons familj. Auktionerna görs till förmån för Stockholms Stadsmission och pågår mellan 28 oktober – 27 november.

Marie Fredriksson (1958–2019) var en av Sveriges mest folkkära och internationellt kända artister. Mellan 28 oktober – 27 november auktionerar Stockholms Stadsmission ut ett 50-tal av hennes privata garderob via Tradera. Auktionera sker till förmån för Stockholms Stadsmissions arbete genom ett samarbete med Marie Fredrikssons familj. Familjen har valt att samarbeta med Stockholms Stadsmission enligt följande motivering:

”Under hela sitt liv hade Marie en stark empati för människor som har det svårt. I sin biografi Kärleken till livet berättar hon om sin egen uppväxt under mycket knapra förhållanden. Det är därför vi i familjen beslutat att låta en del av Maries ägodelar bli till nytta för andra genom detta samarbete med Stockholms Stadsmission. Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja och vi hoppas detta kan generera ett tillskott till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet.” – Mikael Bolyos med familj.

Utvalda plagg visas upp på NK

I anslutning till att auktionerna startar visas valda delar av plaggen upp på varuhuset NK i Stockholm mellan 28 oktober – 5 november. Auktionerna görs till förmån för Stockholms Stadsmission och pågår mellan 28 oktober – 27 november på den cirkulära marknaden Tradera