Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Frågor och svar - Marie Fredriksson

Här hittar du vanliga frågor och svar om auktionerna av Marie Fredrikssons privata garderob.

Om initiativet

När pågår auktionerna?

Auktionerna pågår mellan 28 oktober–27 november via Stockholms Stadsmissions sida på den cirkulära plattformen Tradera. Alla auktioner kommer att publiceras på tradera.com/charity/mariefredriksson den 28 oktober. 

Varför gör ni det här?

Stockholms Stadsmission lanserar de här auktionerna i samarbete med Marie Fredrikssons familj. De har kontaktat oss med en önskan om att donera delar av Marie Fredrikssons privata garderob för att intäkterna ska gå till ett samhällsnyttigt ändamål. Stockholms Stadsmission är hedrade över att ha fått det förtroendet, och gläder oss över att intäkterna från det här samarbetet kommer att bli ett viktigt bidrag i vårt arbete för att bekämpa utanförskap.

Varför har familjen valt att samarbeta med er?

Marie Fredrikssons familj har valt att samarbeta med Stockholms Stadsmission med följande motivering: ”Under hela sitt liv hade Marie en stark empati för människor som har det svårt. I sin biografi Kärleken till livet berättar hon om sin egen uppväxt under mycket knapra förhållanden. Det är därför vi i familjen beslutat att låta en del av Maries ägodelar bli till nytta för andra genom detta samarbete med Stockholms Stadsmission. Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja och vi hoppas detta kan generera ett tillskott till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet.” – Mikael Bolyos med familj.

Vad går pengarna till?

Samtliga intäkter kommer att gå till Stockholms Stadsmissions sociala verksamheter. Vi arbetar för ett mänskligare samhälle genom utbildning, arbetsintegration och sociala verksamheter. Våra verksamheter vänder sig till barn, unga och vuxna som lever i social eller ekonomisk utsatthet. Vi erbjuder bland annat öppna dagverksamheter, olika boenden, ombudsverksamheter och samtalsstöd, med målet att främja deltagarnas egenmakt och känsla av tillhörighet. Vi vill också lyfta fram att Tradera valt att utesluta den procentandel de vanligtvis tar för varje avslutad auktion till förmån för Stockholms Stadsmission, vilket gör att hela köpeskillingen kan gå oavkortat till Stockholms Stadsmission, vilket vi givetvis är mycket tacksamma för.

Hur vet jag att kläderna verkligen tillhört Marie Fredriksson?

Vi intygar att alla plagg som auktioneras ut i det här samarbetet är direkt donerade till oss av Marie Fredrikssons familj. Detta har skett i en tät dialog med familjen, där vi personligen övertagit de plagg som donerats. Varje plagg kommer att skicka till den vinnande budgivaren med ett signerat äkthetsintyg av Marie Fredrikssons familj.

Kan man köpa Maries scenkläder?

Nej. De här auktionera består uteslutande av plagg som Marie Fredriksson burit privat.

Om auktionerna

Kan man buda från utlandet?

Ja, auktionerna är öppna för internationella bud. Du kan läsa mer om hur budgivning på Tradera fungerar här:

  • Information på svenska: LÄNK
  • Information på engelska: LÄNK

Jag behöver hjälp i anslutning till min budläggning, vem kan jag kontakta?

Om du har frågor gällande hur plattformen på tradera fungerar så kan du kontakta deras kundtjänst:

Tradera kundtjänst på engelska: LÄNK

Tradera kundtjänst på svenska: LÄNK

Om du har frågor gällande Stockholms Stadsmissions specifika auktions-annonser är du välkommen att mejla secondhand [at] stadsmissionen.se. Vi finns på plats under kontorstider på vardagar och hör av oss så snart vi kan.

Vilka köpvillkor gäller?

den här sidan hittar du mer information om vilka köpvillkor som gäller när du budar på Stockholms Stadsmissions Tradera-annonser:

Vilka priser gäller?

Alla plagg kommer att auktioneras ut med utgångspriset 1 krona.  

Hur fungerar leveransen av kläderna?

Om du befinner dig i Sverige erbjuder Stockholms Stadsmission olika alternativ för leverans av din vara. Vi har leveransavtal med Schenker, och fraktar dina varor så fort vi har möjlighet, dock senast 5 dagar efter erhållen betalning. Vi erbjuder även avhämtning i vår butik i Stockholm: Diagonalvägen 15, 141 75 Kungens Kurva. Du kan endast hämta måndag till fredag mellan kl. 10:00-16:00. Röda dagar har vi stängt. Dag innan röd dag har vi öppet till kl 12.

Du kan läsa våra fulla leveransvillkor på den här sidan. Om du har frågor om din leverans, välkommen att kontakta secondhand [at] stadsmissonen.se

För internationella leveranser kommer vi att komma överens om formerna för leverans med varje enskild köpare.