Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Världsartisten Marie Fredrikssons garderob auktioneras ut till förmån för Stockholms Stadsmission

Marie Fredrikssons privata kläder auktioneras ut. Foto: TT / Stockholms Stadsmission / Privat
2022-10-26
För att stötta människor i utsatthet och hylla Marie Fredrikssons unika stil auktioneras nu delar av hennes privata garderob ut genom ett initiativ från hennes familj. Auktionerna sker på Tradera med start den 28 oktober. Utvalda plagg visas även upp på en utställning på varuhuset NK i Stockholm, med premiär samma dag. Samtliga intäkter går oavkortat till Stockholms Stadsmission.

Marie Fredriksson (1958–2019) var en av Sveriges mest folkkära och internationellt kända artister. Tillsammans med Per Gessle bildade hon den internationella framgångssagan Roxette, och var dessutom en älskad soloartist med ikoniska låtar som Sparvöga och Ännu doftar kärlek. Marie var också en erkänd stilikon, som med sitt korta, blonda hår och säregna tajta rockstil, inspirerade hela generationer. Nu auktioneras delar av hennes privata modegarderob ut till förmån för människor som lever i utsatthet. Bakom initiativet står Maries familj, som valt att auktionerna ska ske till förmån för den idéburna organisationen Stockholms Stadsmission. I ett uttalande från familjen berättar de om samarbetet: 

Under hela sitt liv hade Marie en stark empati för människor som har det svårt. I sin biografi Kärleken till livet berättar hon om sin egen uppväxt under mycket knapra förhållanden. Det är därför vi i familjen beslutat att låta en del av Maries ägodelar bli till nytta för andra genom detta samarbete med Stockholms Stadsmission. Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja och vi hoppas detta kan generera ett tillskott till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet.” – Mikael Bolyos med familj.  

Utvalda plagg visas upp på NK 

Ett 50-tal av Maries privata plagg kommer att auktioneras ut på den cirkulära marknaden Tradera, bland annat klänningen Marie bar då hon uppträdde på Prinsessan Madeleines bröllop 2013. I anslutning till att auktionerna startar visas valda delar av plaggen upp på varuhuset NK i Stockholm mellan 28 oktober – 5 november. Auktionerna görs till förmån för Stockholms Stadsmission och pågår mellan 28 oktober – 27 november. Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för ett mänskligare samhälle för alla genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning. 

– Vi är oerhört hedrade över att ha fått förtroendet från Marie Fredrikssons familj att förvalta hennes stilsäkra arv på det här sättet. Det är ett fantastiskt fint initiativ vars intäkter kommer att vara ett viktigt bidrag för att vi ska kunna göra mer för fler genom våra verksamheter.  Resultatet av auktionerna blir ett värdefullt tillskott till vårt dagliga arbete för att bekämpa utanförskap och stötta människor som lever i social och ekonomisk utsatthet, säger Åsa Paborn, direktor på Stockholms Stadsmission.    

För mer information, kontakta: Fanny Siltberg, pressekreterare Stockholms Stadsmission, fanny.siltberg [at] stadsmissionen.se, 08-684 230 40