Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fakta om hemlöshet

Söker du information om hemlöshet? Varje år släpper Stockholms Stadsmission en rapport om hemlöshet. I rapporterna hittar du aktuell fakta. Du hittar också statistik och annan information om hemlöshet på Socialstyrelsens webbplats.

Socialstyrelsen är den myndighet som tar fram statistik om hemlöshet i Sverige. På Socialstyrelsen.se hittar du statistik, definitioner av begreppet hemlöshet samt annan fakta.

Har du frågor om Stockholms Stadsmissions arbete med hemlöshet?

Stockholms Stadsmission
Box 47073, 100 74 Stockholm
Telefontid måndag–fredag: 8–17

Ladda ned den senaste rapporten

Hemlös 2019 Sociala bostäder kan lösa hemlösheten - Rapport

pdf 2.19 MB dec 2019

Bostadsförsörjningen fortsätter att vara ett av Sveriges allvarligaste samhällsproblem. Rapporten presenterar förslag om att skapa ett system för sociala bostäder. Stockholms Stadsmission uppmanar Sveriges politiker till en mer lösningsfokuserad bostadspolitisk debatt för att få fler bostäder till de som behöver det mest.

Värt att veta om tiggeri

Stockholms Stadsmission är en av de organisationer med störst erfarenhet av att möta EU-medborgare som lever i utsatthet. Precis som andra ideella organisationer som arbetar med samma målgrupp har vi de senaste åren mött EU-medborgare som lever i fattigdom och som försöker få ihop ett levebröd genom att tigga på Stockholms gator. Eftersom vi får många frågor om gruppen berättar vi här om våra erfarenheter och kunskaper.
Läs mer om tiggeri