Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Café och restaurang i Grillska Huset

Uteservering Grillska Huset. Foto: Anna Z Ek
Vid Stortorget i Gamla stan hittar du Grillska Husets restaurang och café som dagligen serverar luncher, härliga smörgåsar och bakverk från eget bageri.

Fika eller ät på Grillska Husets anrika café och restaurang, listad som ett av Sveriges bästa caféer i White Guide. Du kan avnjuta kravmärkt och ekologiskt kaffe eller te och äta nybakat bröd och bakverk från bageriet i samma hus. Här kan du välja mellan varma eller kalla maträtter lagade med bra råvaror och omtanke. Vi har även veganska och vegetariska alternativ både som bakverk och maträtter. Restaurangen har serveringstillstånd och ekologiska alternativ finns för all dryck.

Vår meny byts efter årstid med kött, fisk och grönsaker i säsong. Prova även på vår populära mättande hälsotallrik. Lunchmeny finns klockan 11-14, kvällsmeny tar över klockan 15.

Nytt för i år, på grund av covid-19, är att du kan sitta på vår fina uteplats mot Stortorget och vår mysiga innergård även nu under vintertid.

Beställningar av bröd/bakverk görs i Brödboden.

Du hittar oss på bottenplan

Vi avvecklade festvåningen på våning två per den 30 september 2020 då vårt hyreskontrakt löpte ut. Numera har vi endast verksamhet i husets bottenplan - caféet, matboden, bageriet och brödboden. Här kan vi ta emot bokningar för mindre festarrangemang. Det innebär att vi inte har någon julservering i år - du är varmt välkommen till caféet som har öppet som vanligt!

Fidelia Hjelte
Enhetschef Grillska Huset
fidelia.hjelte [at] stadsmissionen.se
Öppettider och kontakt
Matboden har öppet
Måndag-fredag 10-14

Caféet har öppet
Måndag 10-19
Tisdag-torsdag 10-20
Fredag-lördag 10-19
Söndag 11-19

Brödboden har öppet
Måndag-fredag 7.30-18

Välkommen!

Besök oss:

Stortorget 3
111 29 Stockholm
Sverige