Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Café och restaurang i Grillska Huset

Uteservering Grillska Huset. Foto: Anna Z Ek
Vid Stortorget i Gamla stan hittar du Grillska Husets restaurang och café som dagligen serverar luncher, härliga smörgåsar och bakverk från eget bageri.

Fika eller ät på Grillska Husets anrika café och restaurang, listad som ett av Sveriges bästa caféer i White Guide. Du kan avnjuta kravmärkt och ekologiskt kaffe eller te och äta nybakat bröd och bakverk från bageriet i samma hus. Här kan du välja mellan varma eller kalla maträtter lagade med bra råvaror och omtanke. Vi har även veganska och vegetariska alternativ både som bakverk och maträtter. Restaurangen har serveringstillstånd och ekologiska alternativ finns för all dryck.

Vår meny byts efter årstid med kött, fisk och grönsaker i säsong. Prova även på vår populära mättande hälsotallrik. Lunchmeny finns klockan 11-14, kvällsmeny tar över klockan 15.

Beställningar av bröd/bakverk görs i Brödboden.

Obs! Tillfälligt stängt 2331 maj

Under perioden 23–31 maj kommer Grillska Huset att vara stängt på grund av renovering och vissa förändringar i verksamheten. Vi är självklart ledsna över att inte kunna servera er under den veckan, men du träffar oss återigen den 1 juni. Vi utlovar en och annan överraskning i menyer och bakverk som plåster på såren!

Under den här tiden når du oss självklart på telefon för beställningar eller frågor. Ring 0707 - 640218.

Du hittar oss på bottenplan

Vi avvecklade festvåningen på våning två per den 30 september 2020 då vårt hyreskontrakt löpte ut, men har fortfarande möjlighet att ta emot konferenser i andra lokaler. För bokning av konferenser, mejla info.grillska [at] stadsmissionen.se 

Numera har vi endast verksamhet i husets bottenplan - caféet, matboden, bageriet och brödboden. Här kan vi ta emot bokningar för mindre festarrangemang.

Fidelia Hjelte
Enhetschef Grillska Huset
fidelia.hjelte [at] stadsmissionen.se
Öppettider och kontakt
Matboden har öppet:
Måndag-fredag 10-14

Caféet har öppet:
Måndag, fredag 7.30-19
Tisdag-torsdag 7.30-20
Lördag 10-19
Söndag 11-19

Brödboden har öppet:
Måndag-fredag 7.30-18

Välkommen!

Besök oss:

Stortorget 3
111 29 Stockholm
Sverige