Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Café och restaurang i Grillska Huset

Grillska Husets uteservering. Foto: Anna Z Ek
Vid Stortorget i Gamla stan hittar du Grillska Husets restaurang och café som dagligen serverar luncher, härliga smörgåsar och bakverk från eget bageri.

Fika eller ät på Grillska Husets anrika café och restaurang, listad som ett av Sveriges bästa caféer i White Guide. Du kan avnjuta kravmärkt och ekologiskt kaffe eller te och äta nybakat bröd och bakverk från bageriet i samma hus. Här kan du välja mellan varma eller kalla maträtter lagade med bra råvaror och omtanke. Vi har även veganska och vegetariska alternativ både som bakverk och maträtter. Restaurangen har serveringstillstånd och ekologiska alternativ finns för all dryck.

Vår meny byts efter årstid med kött, fisk och grönsaker i säsong. Prova även på vår populära mättande hälsotallrik. Lunchmeny finns klockan 11-14, kvällsmeny tar över klockan 15.

Nytt för i år, på grund av covid-19, är att du kan sitta på vår fina uteplats mot Stortorget och vår mysiga innergård även nu under vintertid.

Beställningar av bröd/bakverk görs i Brödboden.

Vi har avvecklat festvåningen på våning två per den 30 september 2020 då vårt hyreskontrakt löpte ut. Numera har vi endast verksamhet i husets bottenplan - caféet, matboden, bageriet och brödboden. Här kan vi ta emot bokningar för mindre festarrangemang. Detta innebär att vi inte har kvar julserveringen under december. Du är välkommen att ta en julfika i caféet.

Fidelia Hjelte
Enhetschef Grillska Huset
fidelia.hjelte [at] stadsmissionen.se
Öppettider och kontakt
Matboden har öppet
Måndag-torsdag 10-14

Caféet har öppet
Måndag 10-19
Tisdag-fredag 10-20
Lördag 10-19
Söndag 11-19

Brödboden har öppet
Måndag-fredag 7.30-18

Välkommen!

Besök oss:

Stortorget 3
111 29 Stockholm
Sverige