Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Placering i arbetsträning

Denna information är speciellt anpassad för dig som placerar arbetssökanden, det vill säga arbetar på Arbetsförmedling, Försäkringskassa, Kommun eller liknande.

Dagligt stöd av handledare och yrkescoach

Yrkescoacher och utbildade handledare inom samtalsstödet MI följer varje deltagare och fungerar som stöd och motivation i det dagliga arbetet och i vägen framåt. Det är också handledaren som tillsammans med deltagaren träffar handläggare på Arbetsförmedling för uppföljning, utvärdering och avslut. Som stöd och utveckling i metod och process finns flera verksamhetsutvecklare som regelbundet träffar verksamheterna för att kvalitetssäkra arbetet med deltagare.

Avtalsperiod och utbildningstjänst

Avtal skrivs i första hand på 3-6 månader beroende på uppdragets art. Om avtal ska förlängas behöver mål och syfte med arbetsträningen förnyas utifrån deltagarens behov av fortsatt lärande och personlig utveckling.

Om målet är uppnått, stödjs och motiveras personen att söka sig vidare mot en reguljär anställning, eller söka någon av de ett-åriga utbildningstjänster som finns inom Stockholms Stadsmissions sociala företag.